Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Soundwave
    Member #
    99151
    Join Date
    Nov 2018
    Tablet
    Zenpad
    Posts
    3
    Liked
    0 times

    Question Facing No Audio Output Device Installed

    I have a new Transformer and installing the feature update to Windows 10, version 1703 caused it to no longer have speaker sound. What should I do to fix this?

    I've already gone through some threads here but they didn't seem to help. Any input would help! Thanks

  2. #2
    Helping Hero & Super Moderator
    Supporting Member

    Member #
    1745
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Northern Illinois
    Tablet
    TF Book T100TA
    Posts
    1,770
    Liked
    243 times
    You need to go to the ASUS site and download the drivers for the model you have. Most likely the WIN10 update did not have matching drivers for the hardware.
    Help shortcuts

    For TF101 http://www.transformerforums.com/for...tml#post177499
    For T100 http://www.transformerforums.com/for...tml#post344339

    My stuff!

    ASUS T100 64GB
    TF101 32 GB + Grandkids toy now
    Nokia 635 win 8.1
    ASUS MB Z97-A with I5 CPU (mine home brew PC)
    HP Desktop (wife's)
    Retired: My week is six Saturdays and one Sunday!

  3. #3
    Soundwave
    Member #
    99151
    Join Date
    Nov 2018
    Tablet
    Zenpad
    Posts
    3
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by helpifIcan View Post
    You need to go to the ASUS site and download the drivers for the model you have. Most likely the WIN10 update did not have matching drivers for the hardware.
    Hi, Thanks for reaching out. I already tried to download and install the audio drivers from the ASUS website but it just wouldn't work. Should I rollback to the previous update? However, I direly want to have Windows Game Bar to record some fortinite sessions

  4. #4
    Helping Hero & Super Moderator
    Supporting Member

    Member #
    1745
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Northern Illinois
    Tablet
    TF Book T100TA
    Posts
    1,770
    Liked
    243 times
    Do you mean the driver would not install or that it installed but did not solve the problem?
    What model do you have?
    Does the audio device exist in the device manager and if so does it have the yellow triangle?
    Help shortcuts

    For TF101 http://www.transformerforums.com/for...tml#post177499
    For T100 http://www.transformerforums.com/for...tml#post344339

    My stuff!

    ASUS T100 64GB
    TF101 32 GB + Grandkids toy now
    Nokia 635 win 8.1
    ASUS MB Z97-A with I5 CPU (mine home brew PC)
    HP Desktop (wife's)
    Retired: My week is six Saturdays and one Sunday!

  5. #5
    Soundwave
    Member #
    99151
    Join Date
    Nov 2018
    Tablet
    Zenpad
    Posts
    3
    Liked
    0 times
    I meant that the driver installed but it didn't seem to fix.

    Also, I have the ASUS Transformer Book T101HA.

  6. #6
    Helping Hero & Super Moderator
    Supporting Member

    Member #
    1745
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Northern Illinois
    Tablet
    TF Book T100TA
    Posts
    1,770
    Liked
    243 times
    My audio driver version for my T100 is Intel SST Audio Device 10.0.17134.1 dated 4/11/2018.

    This one works I'm on win version 1803 not sure about 1703.
    Help shortcuts

    For TF101 http://www.transformerforums.com/for...tml#post177499
    For T100 http://www.transformerforums.com/for...tml#post344339

    My stuff!

    ASUS T100 64GB
    TF101 32 GB + Grandkids toy now
    Nokia 635 win 8.1
    ASUS MB Z97-A with I5 CPU (mine home brew PC)
    HP Desktop (wife's)
    Retired: My week is six Saturdays and one Sunday!

 

 

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Sound Output to Connected Bluetooth Audio device?
    By Rednroll in forum Asus Transformer Book T100 General Discussions
    Replies: 14
    Last Post: 06-27-2015, 02:47 PM
  2. Asus TF700 has partially lost audio output.
    By SunlitComet in forum Transformer Pad Infinity TF700 (Tegra 3) Help
    Replies: 6
    Last Post: 09-02-2014, 02:44 PM
  3. audio output too quiet from earphone jack
    By robsimpson in forum Asus Audio
    Replies: 4
    Last Post: 01-26-2014, 08:57 AM
  4. TF101 - Audio Output?
    By MysteryMan in forum Asus Transformer (TF101) FAQ
    Replies: 7
    Last Post: 04-18-2013, 02:22 PM
  5. hdmi audio output stops between shows on netflix
    By SeanHuston in forum Transformer Pad Infinity TF700 (Tegra 3) Help
    Replies: 4
    Last Post: 12-12-2012, 01:39 PM
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2018 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 01:07 PM.