Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Soundwave
    Member #
    59352
    Join Date
    Aug 2013
    Tablet
    TF201
    Posts
    4
    Liked
    0 times

    Exclamation Stuck on ASUS splash screen after flashing ROM

    Hello,

    I was running the stock ROM, but decided to flash the Energy ROM. I first flashed the JB.4.2.1.Bootloader.and.partitions.zip and then the new ROM. However after rebooting it just got stuck at the ASUS splash screen. After several unsuccessful attempts I flashed back to the JB.4.1.1.Bootloader.and.partitions.zip and restored by backup, only for it get stuck in the ASUS splash screen again. I tried to flash the stock 4.1.1 from ASUS, but TWRP says "failed" every time along with any other custom 4.1.1 ROMs I try! I can't get anywhere.

    Can anyone help me? I can have still access to fastboot and TWRP. I have been searching forums for days with no luck.

    Edit: the only time I've gotten past the splash screen is if i flash the JB.4.2.1.Bootloader.and.partitions.zip then restore my stock 4.1.1 backup, but then it just hangs in the boot animation. I tried hen to flash the 4.1.1 stock over it only for TWRP to say it has failed.
    Last edited by rpcob; 08-05-2013 at 09:34 AM.

  2. #2
    Supporting Member
    Supporting Member

    Member #
    1793
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Vancouver Canada
    Tablet
    TF Book T102HA
    Posts
    5,903
    Liked
    1225 times
    I don't know the answer but I've moved your thread to the Transformer Prime ROM section where it should get a response soon.

  3. #3
    Ratchet
    Member #
    26488
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    USA, DC area
    Tablet
    TF201
    Posts
    125
    Liked
    18 times
    I've had ROMs hang before if I didn't do a factory rest/wipe before flashing the new ROM. Your post doesn't say if you tried that. Beyond that I'm no help, sorry. Good Luck!

  4. #4
    Soundwave
    Member #
    59352
    Join Date
    Aug 2013
    Tablet
    TF201
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Bille2021 View Post
    I've had ROMs hang before if I didn't do a factory rest/wipe before flashing the new ROM. Your post doesn't say if you tried that. Beyond that I'm no help, sorry. Good Luck!
    When you flash a bootloader/partitions it wipes everything

  5. #5
    Administrator
    Member #
    2531
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Thailand
    Tablet
    TF101
    Posts
    8,595
    Liked
    976 times
    I would do the wipe manually, you may be surprised.

  6. #6
    Soundwave
    Member #
    59352
    Join Date
    Aug 2013
    Tablet
    TF201
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    I have. Ive done a system, cache, and data format. each countless times. There was even an advanced option in TWRP to a different type of formatting which I also tried.

  7. #7
    Administrator
    Member #
    2531
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Thailand
    Tablet
    TF101
    Posts
    8,595
    Liked
    976 times
    I would do the following.

    Wipe Cache/Data
    Flash
    Wipe Cache/Data
    Fix Permissions
    Boot

  8. #8
    Soundwave
    Member #
    59352
    Join Date
    Aug 2013
    Tablet
    TF201
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Jeffrey View Post
    I would do the following.

    Wipe Cache/Data
    Flash
    Wipe Cache/Data
    Fix Permissions
    Boot
    Cleared data & cache
    installed 4.1.1 bootloader & partition ... which again wipes EVERYTHING even system/ROM
    rebooted
    Cleared data and cache
    Restored Backup because TWRP still wont let me install any ROMs(says failed)
    Rebooted into Recovery
    Cleared data and cache
    Tried to fix permissions(btw you cant fix permissions after a factory reset)

    Still nothing. Still stuck on ASUS splash screen. Still cant get to the boot animation.

 

 

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Asus Transformer Prime - TF201 stuck on Splash screen
    By willabur in forum Transformer Prime Development
    Replies: 2
    Last Post: 12-25-2013, 09:42 AM
  2. Stuck on Splash Screen
    By may in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 3
    Last Post: 04-09-2013, 05:22 PM
  3. tf 101 stuck on boot splash screen
    By kay in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 8
    Last Post: 02-17-2013, 11:02 AM
  4. Prime is stuck on splash screen
    By PrimeLady in forum Transformer Prime Help
    Replies: 10
    Last Post: 09-29-2012, 06:30 PM
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2022 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 02:31 AM.