Results 1 to 10 of 10
Like Tree2Likes
  • 1 Post By Mickeylittle
  • 1 Post By leeshor

Thread: No UI anymore "System UI stopped working"

  1. #1
    Shockwave
    Member #
    13422
    Join Date
    Oct 2011
    Tablet
    TF201
    Posts
    883
    Liked
    172 times

    No UI anymore "System UI stopped working"

    Here is the story :

    Opened Youtube , seen some video corruption - signs of a system restart coming soon - after restarting System UI (the menu bar at the bottom) stopped working and never came back even after couple of restarts and clearing cash for both YouTube app and System UI.



    What I did:
    Cleared cache - Force Stop - Uninstalled - disabled YouTube (still every time I tried to open it it will send a crash message)
    Cleared cache - Force Stop System UI
    Switched back to the default launcher (from ADW)

    What I will do:
    waiting for the very soon to be released .16(.20) to update the UI
    try a different solution

    What I won't do:
    Factory rest
    Rooting


    Thanks for every bit for help in advance , I am experiencing a no UI Prime
    Last edited by DrMightySnake; 03-23-2012 at 12:29 PM.



  2. #2
    Supporting Member
    Supporting Member

    Member #
    183
    Join Date
    May 2011
    Location
    Mississippi
    Tablet
    Other - Windows
    Posts
    6,263
    Liked
    744 times
    Fun times indeed! Sorry Doc but welcome to the club!
    DrMightySnake likes this.
    Current Devices:
    Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition - Dell Venue 11 Pro Bay Trail (On Order) - LG Optimus G Pro

  3. #3
    Shockwave
    Member #
    13422
    Join Date
    Oct 2011
    Tablet
    TF201
    Posts
    883
    Liked
    172 times
    With the firmware update coming soon , hope it will fix the problem
    I contacted ASUS customer service about the issue , to tickle it on some update

  4. #4
    Administrator
    Supporting Member

    Member #
    5624
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Norcross, GA
    Tablet
    TF700
    Posts
    10,564
    Liked
    1610 times
    Had you disabled the Quick Settings? Just asking!

  5. #5
    Shockwave
    Member #
    13422
    Join Date
    Oct 2011
    Tablet
    TF201
    Posts
    883
    Liked
    172 times
    Quote Originally Posted by leeshor View Post
    Had you disabled the Quick Settings? Just asking!
    Yes I tried that , I found that the whole UI process is cached. and in some apps while switching I can see the UI bar taken a hidden space.

    Edit: added a screenshot
    Last edited by DrMightySnake; 03-23-2012 at 12:27 PM. Reason: Screenshot added

  6. #6
    Administrator
    Supporting Member

    Member #
    5624
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Norcross, GA
    Tablet
    TF700
    Posts
    10,564
    Liked
    1610 times
    Quote Originally Posted by DrMightySnake View Post
    Yes I tried that , I found that the whole UI process is cached. and in some apps while switching I can see the UI bar taken a hidden space.
    There needs to be a repair install option, like Windows.

  7. #7
    Shockwave
    Member #
    13422
    Join Date
    Oct 2011
    Tablet
    TF201
    Posts
    883
    Liked
    172 times
    Quote Originally Posted by leeshor View Post
    There needs to be a repair install option, like Windows.
    That would be very helpful instead of factory restore. - Added the screenshot above

  8. #8
    Administrator
    Supporting Member

    Member #
    5624
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Norcross, GA
    Tablet
    TF700
    Posts
    10,564
    Liked
    1610 times
    Quote Originally Posted by DrMightySnake View Post
    That would be very helpful instead of factory restore. - Added the screenshot above
    I've heard of people trying to hide it and you would do anything not to hide it. Nice screenshot though.

  9. #9
    Shockwave
    Member #
    13422
    Join Date
    Oct 2011
    Tablet
    TF201
    Posts
    883
    Liked
    172 times
    Quote Originally Posted by leeshor View Post
    I've heard of people trying to hide it and you would do anything not to hide it. Nice screenshot though.
    Thanks True but that UI is providing me with many function and multi-tasking routes that I cannot achieve without. I am glad I've done the hubs interface before the lost of the UI that reduces the impact till the next firmware update.

  10. #10
    Shockwave
    Member #
    13422
    Join Date
    Oct 2011
    Tablet
    TF201
    Posts
    883
    Liked
    172 times
    Good News , after couple or regular restarting with the removal of ASUS quick settings the UI came back (System default) , and ASUS UI and Youtube app are still crashing.

    At least this will help in updating to the upcoming firmware update next week
    Last edited by DrMightySnake; 03-24-2012 at 10:49 AM.

 

 

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. "Unfortunately, Email has stopped" in combined view
    By Joshocom in forum Transformer Prime Help
    Replies: 12
    Last Post: 04-14-2012, 07:06 AM
  2. help, menu option missing "system firmware update"
    By Shivah in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 1
    Last Post: 03-18-2012, 03:00 AM
  3. Error Message "DMClient has stopped working"
    By DanBills in forum Transformer Prime Help
    Replies: 1
    Last Post: 02-10-2012, 05:21 PM
  4. android market apps "search field" has stopped working
    By anton_aks in forum Applications
    Replies: 7
    Last Post: 12-01-2011, 09:13 AM
  5. "System Restore" for Tansformer?
    By AceH in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 09-11-2011, 06:06 PM

Search tags for this page

android systemui crash

,
asus memo pad 8 system ui not responding
,
aupo taplet system ui has stopped
,
eee pad system ui has stopped
,

how to avoid system ui stoped

,

how to fix system ui has stopped

,
my dopo tablet says the ui has stopped working
,

system ui has stopped windowmanager

,

system ui has stopped working galaxy s2

,

system ui stopped

,
tablet says ui quit working
,
what is the reason for ui system is stopped in android 4.2
Click on a term to search for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.2.0
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 10:16 PM.