Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Soundwave
    Member #
    19250
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    USA - Chicago
    Posts
    3
    Liked
    0 times

    Unhappy Boot / Graphics Problem

    I've been reading a few issues that people are seeing when booting from battery. I too am seeing the graphic glitch (a twitch during the boot process), and then about 10 seconds after that, the revolving circle which shows that the unit is booting just stops. After that, I've seen different things happen. Sometimes, when just leaving the tablet alone, the screen goes dark about a minute after the boot process icon stops, and the tablet reboots after an additional period of time. Then the same thing happens again - the glitch and the boot process stops. Other times, I can do a long press on the power button, get the haptic feedback - then nothing - then I do another long press on the power button, and get the haptic feedback, and the boot process starts. I have eventually successfully booted from battery, but it took 4 tries going through the boot, stop boot, power button, power button, boot, stop boot...
    When I boot with the unit on the charger, it will boot every time. I sure hope a fix is issued soon. Does anyone know if Asustek reads this forum? Thanks.

    Update - when the tablet is booted with the charger plugged in, there are no graphic glitches while booting. This makes me think the 'stuck boot' and the graphics glitch are related.
    Last edited by ris314; 12-27-2011 at 12:36 PM. Reason: update

  2. #2
    Soundwave
    Member #
    19250
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    USA - Chicago
    Posts
    3
    Liked
    0 times

    It's bad - had to return it.

    Update #2 - I reset the tablet to bring it to the factory settings (using the Factory Data Reset in the Privacy settings) and tested the boot again without the charger. It worked once, and then it locked up after approx. one minute. The power button had no effect and the screen would not respond to touch.

    I just got back from returning it to Best Buy. They didn't have any in the store yet, so they gave me a gift card for the cost of the Prime + shipping costs. I'm going back to my Xoom for now, but will order another Prime soon. I just think I'll give Asus some time to work out the bugs before I order another one.

    Oh, one other comment - I ended up having the same problem with the charger plug that I read some others had - the cap for the connector came loose. I'm sure it can be glued - but really, I only had it a week and plugged/unpluged the charger into the tab maybe 15-20 times. It needs to be much more robust than that.

  3. #3
    Soundwave
    Member #
    20004
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2
    Liked
    0 times
    I had the exact same problem you described. Had the start up boot issue as well and had to return the Prime back to the store. Unfortunately, they do not have anymore. Now I am wondering as I search this forum if I should go with another tablet? Possibly an iPad2?

  4. #4
    Jazz
    Member #
    19164
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    NY
    Posts
    86
    Liked
    3 times
    I just tried rebooting my prime & I just noticed that when the circle comes on on boot, screen gets like an old tv with antenna. This will really be a decision for me now to return this and hopefully the 64Gb don't have the same issue.

  5. #5
    Soundwave
    Member #
    20034
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Germany
    Posts
    13
    Liked
    0 times
    My 64gb prime also has a flickering asus logo while booting. I tested it 5 times now and every time the asus logo gets distorted a little bit für about half a second. this happens two times during the boot process. haven't noticed any problems besides the flickering. it works fine and the boot process doesn't hang.

  6. #6
    Jazz
    Member #
    19164
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    NY
    Posts
    86
    Liked
    3 times
    Mine is not just 2x it flickers more than 6x :-(

  7. #7
    Soundwave
    Member #
    20034
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Germany
    Posts
    13
    Liked
    0 times
    if it's just flickering during booting and it doesn't get worse in the next few days i'd keep it if i were you. with all the problems floating around the web the flickering seems to be bearable compared to the other problems

  8. #8
    Soundwave
    Member #
    20144
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Hackensack, NJ
    Posts
    18
    Liked
    1 times

    Screen Quiver on Boot

    Just wanted to chime in and say the same thing. If booting JUST from the battery, the ASUS logo quivers after about 10 seconds and does about 5-6 freak outs and distortions.

    I just tested it with it PLUGGED IN and no problem at ALL!!!!

    I ma having NO problems at all with the tablet once booted. Startup is smooth and all has been well.

  9. #9
    Soundwave
    Member #
    18544
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    13
    Liked
    3 times
    I'm also having the same exact issue. The logo twitches when booting unplugged, but looks fine when booting plugged in.

    Sent from my ASUS Transformer Prime

  10. #10
    Soundwave
    Member #
    18575
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    12
    Liked
    0 times
    It looks like this is being addressed with the latest updates....we will see.

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Screen/Boot-Loop-Like problem
    By mmitchell in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 1
    Last Post: 09-20-2011, 04:27 PM
  2. Some questions and a boot problem from a newb to Asus Transformer
    By Nalot in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 5
    Last Post: 08-19-2011, 02:55 AM
  3. graphics tearing really bad in Google Earth
    By lespaulman67 in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 0
    Last Post: 06-02-2011, 11:52 PM
  4. My Water - graphics issue
    By dpicksley in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 05-31-2011, 10:06 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 05-29-2011, 11:54 PM

Search tags for this page

asus a pad transformer graphics messed up

,

asus transformer prime graphical glitches

,

boot graphics

,

graphics problem on startup

,
problem boot graphic
,

transformer prime glitch

,

transformer prime problems with startup

,

transformer prime screen flicker

,

transformer prime tablet startup error

,
transformer prime video keeps twitching
,

transformers prime screen flickering

,
video glitches on asus
Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread

Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2020 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 10:00 PM.