Results 1 to 6 of 6
Like Tree2Likes
  • 1 Post By DrMightySnake
  • 1 Post By pubnum

Thread: HDMI to TV and not displaying the whole image....

  1. #1
    Ratchet
    Member #
    19179
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Reno, NV
    Tablet
    TF700
    Posts
    243
    Liked
    25 times

    HDMI to TV and not displaying the whole image....

    When I connect the Prime to my TV with the microHDMI I don't get the full picture of what is on the tablet. It is about a quarter of an inch all the way around of what is displayed on the tablet. So none of the toolbar on the bottom and all around the other edges. On movies I can do a different format display or not worry about it, but it sort of bothers me on the home screen because I have a bluetooth mouse and use it from across the room and can't click in the right places or see when something pops up.

    Any way to resolve this? I checked on my TV for format setting and nothing when I am connected via HDMI.



  2. #2
    Jazz
    Member #
    21663
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    46
    Liked
    15 times
    Quote Originally Posted by TheArtfulPenguin View Post
    When I connect the Prime to my TV with the microHDMI I don't get the full picture of what is on the tablet. It is about a quarter of an inch all the way around of what is displayed on the tablet. So none of the toolbar on the bottom and all around the other edges. On movies I can do a different format display or not worry about it, but it sort of bothers me on the home screen because I have a bluetooth mouse and use it from across the room and can't click in the right places or see when something pops up.

    Any way to resolve this? I checked on my TV for format setting and nothing when I am connected via HDMI.
    I had the same issue yesterday when I connect my Prime to my parent's 52" Sony tv..

    But when I use it on my 42" LG tv is displays the whole image without cutting anything off..

  3. #3
    Supporting Member
    Supporting Member

    Member #
    8638
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    United Kingdom
    Tablet
    TF101
    Posts
    3,008
    Liked
    392 times
    The transformer only outputs 720p ( I assume the Prime is the same) you might need to auto fix the TV side of things to fix the scaling
    TF No longer charges: Clicky
    Transformer won't boot: Clicky
    Power / Lock button issues: Clicky
    Flash downloaded ASUS Firmware: Clicky

  4. #4
    Soundwave
    Member #
    21720
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    7
    Liked
    4 times
    fairly sure this has to do with over and underscan of the tv. same thing happens when you connect a pc to your tv, only, gpu drivers have built in scaling functions to help compensate. pretty sure the transformer doesn't have that ability

    Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

  5. #5
    Shockwave
    Member #
    13422
    Join Date
    Oct 2011
    Tablet
    TF201
    Posts
    883
    Liked
    172 times
    @Detection:The Prime output full 1080P , with 3D ability in supported games - HDMI 1.4a.


    it is a feature not to show up the toolbar below , maybe. because it is cutting only the space that is not used in anyway - toolbar and empty edges.

    So the bottom line it is a feature in ICS or Tegra 3

    See below post for more clarification
    Last edited by DrMightySnake; 02-06-2012 at 10:04 PM.
    pubnum likes this.

  6. #6
    Jazz
    Member #
    23288
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    30
    Liked
    10 times
    Your HDTV is 16:9 aspect ratio. The screen size of the prime WITH the bar at the bottom is 16:10. Without the bar, it is 16:9. They remove the bar from being displayed like a previous poster stated so that the full 16:9 image can be accurately replicated on the HDTV.
    DrMightySnake likes this.

 

 

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Transfer Back Light on But No Images Displaying! Please Help!
    By jamiegreene123 in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 9
    Last Post: 02-21-2012, 08:23 PM
  2. Both Cameras displaying black screen
    By white_squall in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 10
    Last Post: 12-31-2011, 07:48 PM
  3. Plug in mini hdmi to hdmi lead.... Now NO wifi?????
    By stevecuns in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 8
    Last Post: 11-08-2011, 02:39 PM
  4. Displaying hdmi input
    By whisperingbob in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 2
    Last Post: 10-06-2011, 01:53 PM
  5. Problems with Gawker sites displaying correctly (eg Gizmodo)
    By mlpinto in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 11
    Last Post: 09-13-2011, 05:00 PM

Search tags for this page

amazon prime movies are not full screens
,

asus vs247hp monitor not displaying full screen via hdmi

,
connecting laptop to tv only tool bar on side of screen showing
,

hdmi not displaying full screen

,

hdmi not showing full screen

,
hdmi tablet to tv full screen
,
how can i make amazon prime tv screen full
,
image from homesync through hdmi will not display on tv
,

lg tv hdmi not full screen

,
toolbar isnt showing up on tv
,
tv screen not showing full picture
,
why doesn't my tv show full screen
Click on a term to search for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.2.0
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 02:03 AM.