Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Soundwave
    Member #
    104975
    Join Date
    Sep 2020
    Tablet
    TF700
    Posts
    2
    Liked
    0 times

    TF700 server update connection issue

    Hi all

    My tf700t machine is still stuck on jellybean 4.2.1. It works painfully slowly...but it works, internet ok, just OS is annoyingly slow.
    My problem is that when I check in 'about tablet' tab for update check I get 'server busy, check internet connection error' message. As I said, the tablet connects to the net just fine, it's just in this update area that I have the problem. I even download kingoroot then loaded 8.1 Oreo and all was fine until the part in the install process where it wanted to check for new updates and the same server issue arose.

    I feel sure this is simple switch thing somewhere but can't find any info similar online.

    Thoughts, help would be appreciated.

    Cheers

    Dave

  2. #2
    Super Moderator & Spaminator
    Supporting Member

    Member #
    50369
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Europe and Japan
    Tablet
    TF700
    Posts
    803
    Liked
    249 times
    How much of your storage have you used? The tf700t slows down considerably as it gets full. It needs a *lot* of gigabytes free, preferably as much free as possible.
    When I used the 700 I also had it rooted so that I could install a 'trim' tool, but I don't know if that makes a difference or not - in any case, emptying it did fix the slowdown problem for me, while I had the tablet.

  3. #3
    Soundwave
    Member #
    104975
    Join Date
    Sep 2020
    Tablet
    TF700
    Posts
    2
    Liked
    0 times
    The machine has no apps, data stored. I reset it, all data etc gone.
    IOW max memory available, as I said, it's an Asus server connection issue.

  4. #4
    Super Moderator & Spaminator
    Supporting Member

    Member #
    50369
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Europe and Japan
    Tablet
    TF700
    Posts
    803
    Liked
    249 times
    Sorry - I read too quickly (networking slowdown is part of the slowdown problem).
    So it looks like the Asus page for this model is not available anymore, possibly. Do you have google plqy installed amd working?

 

 

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. System update. Software update. Internet connection error or server busy
    By MickeyWhite in forum Transformer Pad 300 General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 02-27-2014, 07:19 PM
  2. Since JB update, TF700 reboots when trying to make Bluetooth connection
    By chulann in forum Transformer Pad Infinity TF700 (Tegra 3) General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-14-2013, 07:17 PM
  3. Couldn't open connection to server - MS Exchange Server
    By jkddcd in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 3
    Last Post: 05-01-2012, 11:04 AM
  4. Couldn't open connection to server - MS Exchange Server
    By jkddcd in forum Transformer Prime Help
    Replies: 0
    Last Post: 04-16-2012, 10:42 AM
  5. unable to establish secure connection with the server
    By iraklispan in forum Asus Eee Pad Slider Help
    Replies: 1
    Last Post: 03-16-2012, 06:00 AM
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2020 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 01:36 PM.