Results 1 to 8 of 8
Like Tree2Likes
  • 1 Post By graelb
  • 1 Post By ThingODoom

Thread: TF300T keyboard and dvorak

  1. #1
    Soundwave
    Member #
    37192
    Join Date
    Jun 2012
    Tablet
    Researching Tablets
    Posts
    13
    Liked
    2 times

    TF300T keyboard and dvorak

    Hey Folks!

    Just about to purchase my TF300 from amazon, and I'm trying to figure out if there's a way to change the hardware keyboard layout to dvorak? I believe I read somewhere that rooting it allows for a remapping?

    Thanks!

    Cody
    Lrz0r likes this.

  2. #2
    TRANSFORMER FORUMS LEGEND
    Supporting Member

    Member #
    2978
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    /EARTH/USA/NC/
    Tablet
    None
    Posts
    15,780
    Liked
    2676 times
    Yes,

    If you root you can modify the keyboard layout to fit what you want.

    I do not see any DVORAK layout options in the keyboard settings for ASUS. There are a few others that give QWERTZ and other languages (Hebrew, Korean, etc.)

    I can dig up how to modify the keyboard layout if you need it.

    Also, Welcome to the forum!


    Asus Transformer 16 GB & Dock - Munching on Jelly Beans
    crApple iP*one 5 - Stock

    Just once I want someone to call me Sir without adding you're making a scene.
    - Homer Jay Simpson

  3. #3
    Developer
    Supporting Member

    Member #
    37034
    Join Date
    May 2012
    Location
    USA
    Tablet
    TF101
    Posts
    490
    Liked
    101 times
    Posted a keyboard layout fix found at xda here: http://www.transformerforums.com/for...rd-layout.html (Fix was by Jonah! thank him xD)
    what you'd do is pick a random layout file (both of them) and edit to Dvorak with a text editor.

  4. #4
    Soundwave
    Member #
    37192
    Join Date
    Jun 2012
    Tablet
    Researching Tablets
    Posts
    13
    Liked
    2 times
    AWesome. thank you guys! It'll make getting the tf300 a much better choice over anything else in my head. It's kind of unfortunate that it has to be rooted to do that though, updates go the wayside huh?

  5. #5
    Soundwave
    Member #
    37192
    Join Date
    Jun 2012
    Tablet
    Researching Tablets
    Posts
    13
    Liked
    2 times
    Now I don't suppose someone has already done the remapping?

    Too much to ask for? =P

  6. #6
    Soundwave
    Member #
    37192
    Join Date
    Jun 2012
    Tablet
    Researching Tablets
    Posts
    13
    Liked
    2 times
    ok folks, i cannot for the life of me to get the keyboard dock to use dvorak. i tried putting the files where the guide told me. no dice. help? anyone?

  7. #7
    Soundwave
    Member #
    39346
    Join Date
    Jun 2012
    Tablet
    TF300T
    Posts
    5
    Liked
    0 times
    I just ordered a TF300T+keyboard, and I need Norwegian Dvorak. I can type QWERTY, but to me, Dvorak versus QWERTY is like riding a new bicycle on fresh tarmac, downhill, versus crawling on your hands and knees through a landfill, downhill.

    I guess I'll have to make myself some sort of keymap. The question: If I figure out how to make a keyboard map file, is there a way I can send it to ASUS and have a chance of getting it included in an official update one day?

    There should really be an app for this. It's a little bit disappointing that rooting is even necessary. I mean, even Windows lets you chose Dvorak in various languages without hacking stuff, nowadays - only a few years after the major Linux distros made the option available (maybe you have to run a .msi file in Windows, I don't remember, but the reason why I don't remember, is because it was so easy).

    One would think (or at least hope) that the developers of Android aimed for it to be flexible.

  8. #8
    Ratchet
    Member #
    38649
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Rotjeknor, Netherlands
    Tablet
    TF300T
    Posts
    171
    Liked
    35 times
    You might wanna check out SwiftKey 3 keyboard Free in the Play store.
    They claim to support Dvorak keyboard layout.

 

 

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. problems with mouse/touch pad on keyboard dock for TF300T
    By rmathias in forum Transformer Pad 300 Help
    Replies: 8
    Last Post: 01-19-2013, 02:11 PM
  2. Why is there no Dvorak keyboard layout for ASUS docking station??
    By colindj in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 30
    Last Post: 06-29-2012, 09:38 AM
  3. Hi, new TF300T owner
    By HV111 in forum New Member Introduction & Site Assistance
    Replies: 3
    Last Post: 05-21-2012, 09:58 AM
  4. Tf300t
    By booklover2 in forum New Member Introduction & Site Assistance
    Replies: 0
    Last Post: 05-07-2012, 08:20 PM
  5. Tf300t?
    By GoateeGuy in forum Transformer Prime General Discussions
    Replies: 42
    Last Post: 02-24-2012, 03:58 PM

Search tags for this page

asus hardware keyboard mapping tf300t
,
asus tf300 dvorak
,
asus tf300 korean keyboard
,
asus tf300* dvorak
,

asus transformer 300 dvorak

,
asus transformer ics dvorak
,

asus transformer korean keyboard

,
dvorak transformer infinity
,
tf300 dvorak
,

tf300t forum

,

tf300t forums

,

using dvorak keyboard with asus tf700 tablet

Click on a term to search for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2021 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 07:26 AM.