Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Soundwave
    Member #
    88348
    Join Date
    Dec 2015
    Tablet
    TF300T
    Posts
    4
    Liked
    0 times

    TF300T Frozen on startup

    Hello.

    My TF300T has been acting very strange lately.

    First time - tablet randomly turned off during the night, when I attempted to start it in the morning had to turn it on. Stuck on ASUS first screen. Restarted it around three times until it finally booted into android. It didn't work fine, though - I couldn't use the camera, play videos on it (either on browser, youtube app or internal memory), I couldn't download any app from the shop and when I'd attempt to charge it, the charging logo would get stuck on screen and I wouldn't be able to take it off. The tablet would work in the meantime, but I wouldn't be able to remove the charging icon. I used the factory reset option two or three times but the problem would persist. This went on for around one week and a half until a random restart restored it to its usual functionality. I didn't know what exactly caused it, but seeing as it was back to normal I didn't give it much thought.

    Second time - this morning (around a month after the initial problem), the tablet froze while playing a youtube app video. It restarted by itself and since then it has been stuck on either the first ASUS screen or the second one. It will not boot into android by any means (used the Power+Vol. Down option to either restart it, wipe the data to return to factory settings) and nothing seems to work. Below, I've attached a pic of it's current state.



    At this point, I just want to know whether there's anything to be done and if anyone has ever encountered such a bizarre behaviour in a TF300 before since I'd rather not throw this away just yet (the tablet is 3 years old).
    Thank you for taking the time to read this.

    EDIT: Sorry, came to the forum from a google search and posted in the wrong section, this belongs in the help section. If any mod would be so kind to move this, I'd appreciate it, thanks.
    Last edited by Yaddo; 12-09-2015 at 05:23 AM.

  2. #2
    Developer & Repair Magician
    Supporting Member

    Member #
    68238
    Join Date
    Apr 2014
    Tablet
    TF300T
    Posts
    1,417
    Liked
    335 times
    If your tablet is still stock, that is, locked and still with factory recovery, you can try another factory reset from the bootloader menu. If that does not work, the next step would be to reinstall the factory firmware. Procedures for all these things are in our Master Help Guide, linked in my sig.

    I recommend that once you get the tab working again, you unlock it and install TWRP recovery. It makes problems like this one very easy to solve.
    Master Help Guide--guide to help from the masters:
    http://www.transformerforums.com/for...elp-guide.html

    T100 Master Help Guide:Caster's comprehensive guide to comprehending the T100
    http://www.transformerforums.com/for...elp-guide.html

    TF100 FAQ--Frequently Asked Questions about the TF100:
    http://www.transformerforums.com/for...s-guides-tips/

    What Got Me In to All This Trouble--Linux live CD with ADB & Fastboot:
    http://www.transformerforums.com/for...x-live-cd.html

  3. #3
    Soundwave
    Member #
    88348
    Join Date
    Dec 2015
    Tablet
    TF300T
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    I have not meddled with the system of the tablet at all. All software installed on it has been from the shop. I did try factory reset from the bootloader two or three times, it did not solve anything. I will try using the guides to reinstall factory firmware and will report if it solved anything.

    Any idea on what might have caused this/are these symptoms of something?

    Thanks for your help.

  4. #4
    Chief Customizer & Super Moderator
    Supporting Member

    Member #
    47492
    Join Date
    Oct 2012
    Tablet
    TF700
    Posts
    2,723
    Liked
    711 times
    The same reason your car develops problems over time: use, age, accumulated crud.... I just had a battery die on me on a 13 month old car!
    Electronic components do not last forever... If the firmware flash does not solve it you probably have a hardware problem.

  5. #5
    Soundwave
    Member #
    88348
    Join Date
    Dec 2015
    Tablet
    TF300T
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    The firmware flashing did not solve the problem. The thing is probably beyond saving now.

  6. #6
    Developer
    Supporting Member

    Member #
    65785
    Join Date
    Jan 2014
    Tablet
    TF700
    Posts
    363
    Liked
    50 times
    Quote Originally Posted by Yaddo View Post
    The firmware flashing did not solve the problem. The thing is probably beyond saving now.
    In fastboot, use these cmds:

    Code:
    fastboot devices
    fastboot erase cache
    fastboot erase userdata
    fastboot reboot
    Please report back with all the messages on your screen, thanks and good luck.

  7. #7
    Soundwave
    Member #
    88348
    Join Date
    Dec 2015
    Tablet
    TF300T
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    All of the cmds seem to have been succesful, but the problem still persists, tablet freezes on ASUS logo.



    EDIT: one thing it did afterwards was go on the first logo screen, then to loading and then seemed to boot for one ms. then restarted and went back to the first logo screen. This happened twice in a row, now it's frozen on the first logo again.
    Last edited by Yaddo; 12-09-2015 at 02:25 PM.

  8. #8
    Chief Customizer & Super Moderator
    Supporting Member

    Member #
    47492
    Join Date
    Oct 2012
    Tablet
    TF700
    Posts
    2,723
    Liked
    711 times
    Seems it's not even booting the kernel. I am afraid this is a lost cause...
    Rejoice, Christmas is near 😁
    If you like the form factor look at the new Google Pixel C. Looks promising...

    Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

  9. #9
    Developer
    Supporting Member

    Member #
    65785
    Join Date
    Jan 2014
    Tablet
    TF700
    Posts
    363
    Liked
    50 times
    Quote Originally Posted by Yaddo View Post
    All of the cmds seem to have been succesful, but the problem still persists, tablet freezes on ASUS logo.



    EDIT: one thing it did afterwards was go on the first logo screen, then to loading and then seemed to boot for one ms. then restarted and went back to the first logo screen. This happened twice in a row, now it's frozen on the first logo again.
    Did you try to reinstall the /system? You could try all the methods that you can before throwing it away. Give the /system partition a fresh install to see if you could bring it back, good luck...

  10. #10
    Developer
    Supporting Member

    Member #
    65785
    Join Date
    Jan 2014
    Tablet
    TF700
    Posts
    363
    Liked
    50 times
    Quote Originally Posted by droidbound View Post
    Rejoice, Christmas is near 
    If you like the form factor look at the new Google Pixel C. Looks promising...

    Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
    I wish but I know that it is only happening in my dream, hahaha...

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. TF300T Frozen at logo screen
    By jahmelh in forum Transformer Pad 300 Help
    Replies: 3
    Last Post: 03-08-2014, 10:49 PM
  2. Replies: 9
    Last Post: 03-08-2014, 02:50 PM
  3. Startup time??
    By jt1998 in forum Transformer Pad Infinity TF700 (Tegra 3) Help
    Replies: 25
    Last Post: 06-25-2013, 09:04 PM
  4. [SOLVED] TF300T stuck at startup screen
    By Sallander in forum Transformer Pad 300 Help
    Replies: 3
    Last Post: 05-12-2013, 09:39 AM
  5. Greetings from the frozen north
    By stunr in forum New Member Introduction & Site Assistance
    Replies: 3
    Last Post: 01-31-2012, 02:59 PM
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 07:03 AM.