Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1
    Soundwave
    Member #
    2569
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    18
    Liked
    0 times

    Random Reboots Problem

    Hey all. Had my transformer for around a month and loving it.

    But I notice, always when in standby, a worrying number of random reboots on the device.

    I have the keyboard dock. Both tab and dock are B60K.

    I have a 16gb class 4 micro sd.

    I'm not rooted, running official 3.2 and latest firmware.

    No exceptional or suspicious software.

    Can anyone please offer input and insight?



    Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

  2. #2
    Administrator
    Member #
    2531
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Thailand
    Tablet
    TF101
    Posts
    8,595
    Liked
    976 times
    Quote Originally Posted by SampleX View Post
    Hey all. Had my transformer for around a month and loving it.

    But I notice, always when in standby, a worrying number of random reboots on the device.

    I have the keyboard dock. Both tab and dock are B60K.

    I have a 16gb class 4 micro sd.

    I'm not rooted, running official 3.2 and latest firmware.

    No exceptional or suspicious software.

    Can anyone please offer input and insight?



    Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk
    Did you have the same problem when on 3.1?

  3. #3
    Soundwave
    Member #
    2569
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    18
    Liked
    0 times
    Yep.

    Tried the TF out of keyboard dock and so far no repeat of the problem. So far.

    Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

  4. #4
    Soundwave
    Member #
    4904
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    9
    Liked
    1 times
    I've had my TF for about 2 weeks now and have also noticed this issue in the exact same way. Reboots from standby for no reason. I have only seen it when docked with my keyboard but that is not definitive as this is the configuration I use it in the vast majority of the time. I also have seen it occur several time just opening the lid when in netbook mode. I'm currently on 8.4.4.5 as there has been no update for Canada yet. I was hoping that v3.2 would fix this but that doesn't look like it s going to happen.

    Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

  5. #5
    Soundwave
    Member #
    5558
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    9
    Liked
    0 times
    Me too. After a couple hard/cold boots seemed to do better, but it still happens. Im on 3.2

  6. #6
    Supporting Member
    Supporting Member

    Member #
    183
    Join Date
    May 2011
    Location
    Mississippi
    Tablet
    Other - Windows
    Posts
    6,099
    Liked
    722 times
    The hard reset seems to be the best ticket for a lot that has been happening, especially since 3.2. I even suggest doing a normal power off and back on right after the hard reset. I consistently run my dock down to below 10% on the battery before recharging it so it gets a lot of daily use. Here are the hard reset instructions for 3.2.
    Hard Reset:
    Unplug the power cord and shut the unit off and Press and Hold the power button and the "Down" volume button together for 6-10 seconds and let them both go. After a few seconds you should see a couple of shapes in the middle of the screen called "Wipe Data" and "Android". Wait a few more seconds until the term "Cold Boot" appears in the list near the top of the screens and just press and release the "Down" volume button again and let it reboot. If you own the dock be sure and do this with the dock connected.
    Current Devices:
    Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition - Dell Venue 11 Pro Bay Trail (On Order) - LG Optimus G Pro

  7. #7
    Gir
    Gir is offline
    Starscream
    Member #
    5504
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    322
    Liked
    20 times
    I think it's hardware related. My first TF had it but my current one does not. And despite the 3.2 update you are still struggling with this causes me to believe this is outside the ream of strictly a software bug.

  8. #8
    Soundwave
    Member #
    2569
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    18
    Liked
    0 times
    Left the TF out of the dock overnight. Found this morning that it HAD restarted. Checked the log creation dates and found that it did it twice overnight. Once in th 1am-2am range, once in the 5am-6am range.

    So it is confirmed as doing it docked and undocked.

    Concerning.

    Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

  9. #9
    Soundwave
    Member #
    2569
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    18
    Liked
    0 times
    3 more undocked restarts today.


    Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

  10. #10
    Soundwave
    Member #
    6852
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Toronto
    Tablet
    Other - Windows
    Posts
    7
    Liked
    6 times
    I've had my transformer since friday and it didnt restart on me once. I am currently runniing 3.1 and i have the dock in 95% of the time, I bought my transformer at the source bundled just thought I'd let you know.

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Replies: 27
    Last Post: 02-06-2012, 07:13 PM
  2. Random Screen Timeouts
    By byhoung in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 10
    Last Post: 08-12-2011, 10:56 AM
  3. random reboot?
    By tylerg in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 4
    Last Post: 06-28-2011, 10:16 AM
  4. Reboots and crash logs with loaded configuration...
    By jag216 in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 0
    Last Post: 06-13-2011, 09:14 AM
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2021 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 10:37 PM.