Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Soundwave
    Member #
    37333
    Join Date
    Jun 2012
    Tablet
    TF101
    Posts
    3
    Liked
    0 times

    please help hdmi settings gone

    Hi Guys,

    I need some help/advise with hdmi, when I had honeycombe everything was perfect I was so proud of my Transformer, but ICS had virtually killed but I wont go into that debarkial now, suffice to say I should get a refund for my 350 odd machine, with time I have had to take in updating/fixing the mistakes these updates have done, time is money and we all dont have time to spend tinkering for hours so we can use the machine for what it was intended.

    Anyway back to the issue at hand, the last time i plugged my asus Transformer into the tv it was on honeycombe and all worked beautifully but now after the latest update I cant even find the setting for hdmi when plugged in nothing in settings or anywhere pops up saying it should work, nothing of course outputs to the tv, why has it stopped working ???

    Can anyone please help me fix this issue without hard resets etc, I dont want to spend hours reinstalling etc. but I do need hdmi working.

    Thanking all on this board for any assistance.

    ATB
    Paul



  2. #2
    Super Moderator
    Supporting Member

    Member #
    590
    Join Date
    May 2011
    Location
    U.S/CA/OC
    Tablet
    TF101
    Posts
    3,375
    Liked
    474 times
    Welcome!

    A hard reset (cold boot) doesn't affect your apps at all.
    It usually makes them work better if anything, especially after updates.

  3. #3
    Developer
    Supporting Member

    Member #
    37034
    Join Date
    May 2012
    Location
    USA
    Tablet
    TF101
    Posts
    490
    Liked
    100 times
    HDMI is now automatic, link in to the tv and you should see sound and picture.

  4. #4
    Administrator
    Supporting Member

    Member #
    2531
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Thailand
    Tablet
    TF101
    Posts
    8,567
    Liked
    961 times
    Welcome to the Forum Kash.. let us know if the Hard reset worked for you.

  5. #5
    Soundwave
    Member #
    37333
    Join Date
    Jun 2012
    Tablet
    TF101
    Posts
    3
    Liked
    0 times
    thanks for the advice and welcome, tried the cold reset plugged in the hdmi cable & nothing comes up! no settings come up almost undetected? does the devil have to have the genuine hdmi cable or would one for it do as well, i am surprised that nothing now comes up at all even though it worked so beautifully well on honeycomb, didn't want to down grade as I think this will mean reinstall and data loss and of course more time! and further thoughts is their a separate apk that would reinstall just the hdmi settings.

    Thanks all.

  6. #6
    *Rescue Squad*
    Supporting Member

    Member #
    1745
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Northern Illinois
    Tablet
    TF101
    Posts
    1,507
    Liked
    195 times
    You should not have to install anything when I plug mine into the TV I just set the TV source to what ever HDMI port I plug the TF into.
    Help shortcuts

    For TF101 http://www.transformerforums.com/for...tml#post177499
    For T100 http://www.transformerforums.com/for...s-guides-tips/


    My stuff!

    ASUS T100 64GB
    Tab 32 GB + Dock was mine now my wife's
    LG Optimus V
    ASUS MB Z97-A with I5 CPU (mine home brew PC)
    HP Desktop (wife's)
    Retired: My week is six Saturdays and one Sunday!

  7. #7
    Soundwave
    Member #
    37333
    Join Date
    Jun 2012
    Tablet
    TF101
    Posts
    3
    Liked
    0 times
    Hi Thanks but I know how it should work, and it did work fine under honeycombe, but know when plugged in nothing comes up at all their isnt any options for hdmi ie pal/ntsc /resolution etc. So if the app was corrupt in the install I was hoping reinstall the apk so that it might reset the setting.

    I am ordering some hdmi cables in case the one I have has an issue or not compatible as I have read that they can be hit or miss.

    Any thoughts would be appreciated whilst I await the cables.


    ATB

 

 

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Mini-HDMI to HDMI 720p Android Logo?
    By morvegil in forum Transformer Prime Help
    Replies: 5
    Last Post: 01-30-2013, 11:25 AM
  2. Belkin Mini HDMI to HDMI Cable
    By vince_ross in forum Asus Transformer (TF101) Accessories
    Replies: 5
    Last Post: 05-06-2012, 10:09 PM
  3. HDMI to mini-HDMI adapter
    By bobroob in forum Asus Eee Pad Slider Accessories
    Replies: 3
    Last Post: 04-13-2012, 02:25 PM
  4. Transformer Prime - Micro Hdmi to HDMI on Toshiba TV AUDIO issues
    By SkieLok in forum Transformer Prime Help
    Replies: 0
    Last Post: 02-11-2012, 10:24 PM
  5. Plug in mini hdmi to hdmi lead.... Now NO wifi?????
    By stevecuns in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 8
    Last Post: 11-08-2011, 02:39 PM

Search tags for this page

aokp hdmi settings
,
apk hdmi settings
,
asus tablet hdmi settings
,
asus tf101 hdmi settings
,
asus transformer hdmi setting
,

asus transformer hdmi settings

,
asus transformer kills wifi when plugged into hdmi
,
asus transformer prime hdmi settings
,
asus transformer tf101 hdmi out settings
,
how to connect asus slider to tv with hdmi
,

tf101 hdmi settings

,
transformer prime hdmi settings
Click on a term to search for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.2.0
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 01:40 AM.