Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Jazz
    Member #
    13945
    Join Date
    Oct 2011
    Tablet
    VivoTab Note 8
    Posts
    42
    Liked
    1 times

    Sometimes on BOOT I get vertical lines

    Many mornings when I boot - I get a light blue screen with vertical lines. Requires me to tap the On/Off button a couple of times to boot. Seems to happen most often when I download an APP. When I remove the offending APP, I get a normal boot. Anyone else?
    Transformer TF101A1

  2. #2
    Transformer Forums Legend
    Supporting Member

    Member #
    5624
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Norcross, GA
    Tablet
    TF700
    Posts
    11,748
    Liked
    1818 times
    Is this one specific app that you keep downloading that's causing the problem?

  3. #3
    Jazz
    Member #
    13945
    Join Date
    Oct 2011
    Tablet
    VivoTab Note 8
    Posts
    42
    Liked
    1 times
    No - just last night I downloaded System Monitor and this AM I got the blue lines. Has happened with many other APPS
    Transformer TF101A1

  4. #4
    Transformer Forums Legend
    Supporting Member

    Member #
    5624
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Norcross, GA
    Tablet
    TF700
    Posts
    11,748
    Liked
    1818 times
    The way you said you installed then uninstalled and the problem went away sounded like you were doing the same thing.

    But as I understand, it is going away. If that's the case you might want to install an app that causes the problem. Turn the Transformer completely off then back on again and see if it's still there. It doesn't sound from your description like it's a persistent problem.

    Is the Transformer being kept in a cold place over night by any chance?

    If a restart doesn't solve it get back to us.

  5. #5
    Jazz
    Member #
    13945
    Join Date
    Oct 2011
    Tablet
    VivoTab Note 8
    Posts
    42
    Liked
    1 times
    OK- TKS for offering
    Transformer TF101A1

  6. #6
    Soundwave
    Member #
    17328
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    12
    Liked
    0 times
    I'm having the same issue but its not Alps because it does it even with just stock apps. Only thing I see that's.causing this is when the machine gets cold. If I turn off tablet and let it sit enough to get cold it happens if its in alleluia mode never happens. Interesting thing happened I put it in leather case and was kept warm left it off all night and this morning turned on with no vertical lines. So could it be that cold is affecting the tablet this way and if so why? Is this normal?

  7. #7
    Supporting Member
    Supporting Member

    Member #
    8638
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    United Kingdom
    Tablet
    TF101
    Posts
    2,958
    Liked
    362 times
    Have you all got an up to date firmware and tried a Cold Boot ?
    TF No longer charges: Clicky
    Transformer won't boot: Clicky
    Power / Lock button issues: Clicky
    Flash downloaded ASUS Firmware: Clicky

  8. #8
    Jazz
    Member #
    13945
    Join Date
    Oct 2011
    Tablet
    VivoTab Note 8
    Posts
    42
    Liked
    1 times
    I haven,t had the lines show up for a long time BUT it now takes 45 seconds to boot.
    Transformer TF101A1

  9. #9
    Soundwave
    Member #
    17328
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    12
    Liked
    0 times
    Have the latest firmware update and did cold boot. When i took it to best buy the geek squad guy said he thought it was a loose soder on the LCD screen . Tablet is only a few days old so took it back and they agreed it was defective but no longer carry the x-1 model it is now dead stock they would replace it with a-1 but would have to pay $100 difference argued with them to no avail that booth were identical even geek squad guy agreed but wouldnt do exchange .so my dilemma is do i just get a refund or pay to ship to asus for repair . Pretty crappy customer service from best buy .

 

 

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Sometimes on BOOT I get vertical lines
    By tlippy in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 10-30-2011, 12:58 PM
  2. Screen Goes Dark with color lines...
    By kornettoe in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 4
    Last Post: 09-19-2011, 07:34 AM
  3. flikering blue lines
    By Kar.E.2010 in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 11
    Last Post: 08-26-2011, 11:34 AM
  4. How to? Enter a two lines key for wifi?
    By jpcavri in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 2
    Last Post: 07-13-2011, 07:14 AM
  5. How to? Enter a two lines key for wifi?
    By jpcavri in forum New Member Introduction & Site Assistance
    Replies: 1
    Last Post: 07-13-2011, 05:57 AM

Search tags for this page

asus tablet screen has vertical lines
,

asus tablet screen lines problem

,

asus transformer blue line

,

asus transformer screen lines

,

asus transformer vertical lines

,

transformer prime screen lines

,

transformer prime vertical bars

,
transformer vertical lines lcd screen
,
vertical black line on startup
,

vertical line on asus transformer prime

,
vertical lines on asus tablet
,
verticle lines on asus transformer prime
Click on a term to search for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 01:18 PM.