Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Soundwave
    Member #
    3214
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    14
    Liked
    0 times

    how to setup my company email account using the built in email client?

    Hi Guys,

    I need to setup my company email account, currently i have two accounts fully configured (GMAIL & YAHOO MAIL). My question is how can i setup my company email in my transformer. My company email account is working using ms outlook (desktop) using the ff. settings.

    incoming server: mail.company.com
    outgoing server: mail.company.com

    how can i use those settings in my transformer?

    thanks!

  2. #2
    Helping Hero & Super Moderator
    Supporting Member

    Member #
    1745
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Northern Illinois
    Tablet
    TF Book T100TA
    Posts
    1,814
    Liked
    249 times
    open email > setting upper right > add account> scroll down to account settings and enter in and out servers. I don't have a company email but that should work.

  3. #3
    Jazz
    Member #
    875
    Join Date
    May 2011
    Posts
    31
    Liked
    0 times

    Company email

    it basically depends on how your company has the mail server exposed to the internet.
    If they use exchange then select manual setup and exchang, enter the mail.company url and your AD username and passwordYour mailbox, folders and tasks will be syncronized like your office pc.

    If your office allows pop you can go to manual and select pop, then add the incoming / outgoing options, though you wont have tasks etc.

    Hope this helps

    BTW, i use the Exchange setup, but it errors every now and then so i have to keep removing the account and adding it again, i known issue apparently.

  4. #4
    Soundwave
    Member #
    3214
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    14
    Liked
    0 times
    ^ thanks man! i think its an issue with the default android email client. yesterday i tried to use K-9 mail then its works good, now i can download all my mails. by the way i used the same settings. just wondering why it wont work in android default email client.

  5. #5
    Soundwave
    Member #
    5398
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    7
    Liked
    0 times
    I can't figure out how to set up yahoo email on my TF. I tried to do it manually with the IMAP settings - SSL - 993 etc, but it says "cannot connect." Can you guys help me out. For those who have setup yahoo mail successfully on your TF, can you please tell me the exact way you did. I didn't want to create a new post just for this so thought I'd ask here. Thanks.

  6. #6
    TRANSFORMER FORUMS LEGEND
    Supporting Member

    Member #
    2978
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    /EARTH/USA/NC/
    Tablet
    None
    Posts
    15,780
    Liked
    2676 times
    For my Yahoo, I just used the wizard. Went into Settings -> Accounts and Sync and then hit the + at the top right. Entered my email @yahoo.com, and then password and viola!


    Asus Transformer 16 GB & Dock - Munching on Jelly Beans
    crApple iP*one 5 - Stock

    Just once I want someone to call me Sir without adding you're making a scene.
    - Homer Jay Simpson

  7. #7
    Soundwave
    Member #
    5398
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    7
    Liked
    0 times
    That's the exact way I tried to do it, but its not working. Did you do it manually.?

    Quote Originally Posted by Frederuco View Post
    For my Yahoo, I just used the wizard. Went into Settings -> Accounts and Sync and then hit the + at the top right. Entered my email @yahoo.com, and then password and viola!

  8. #8
    Soundwave
    Member #
    3214
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    14
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Frederuco View Post
    For my Yahoo, I just used the wizard. Went into Settings -> Accounts and Sync and then hit the + at the top right. Entered my email @yahoo.com, and then password and viola!
    this setup works with my TF also.. i have two email accounts using the default android email client. then another account using K-9 mail client for my company email.

  9. #9
    TRANSFORMER FORUMS LEGEND
    Supporting Member

    Member #
    2978
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    /EARTH/USA/NC/
    Tablet
    None
    Posts
    15,780
    Liked
    2676 times
    Quote Originally Posted by Alien742 View Post
    That's the exact way I tried to do it, but its not working. Did you do it manually.?
    I did not do it manually. It knew the settings to make it work.


    Asus Transformer 16 GB & Dock - Munching on Jelly Beans
    crApple iP*one 5 - Stock

    Just once I want someone to call me Sir without adding you're making a scene.
    - Homer Jay Simpson

  10. #10
    Soundwave
    Member #
    3214
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    14
    Liked
    0 times
    is there any other good email client apps available in the market? thanks

 

 

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Problems with setting up Hotmail.ca email account
    By cocotel in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 2
    Last Post: 12-02-2012, 05:08 PM
  2. default email client- Gold star?
    By leif in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 07-13-2011, 12:35 PM
  3. how do I use the email client?
    By MrGoto in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 4
    Last Post: 07-04-2011, 08:48 AM
  4. New Email issue
    By nsnowehill in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 1
    Last Post: 06-10-2011, 10:41 AM
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2022 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 10:49 PM.