Results 1 to 8 of 8
Like Tree1Likes
  • 1 Post By AndroidEeng

Thread: My screen has a red overlay

  1. #1
    Soundwave
    Member #
    35601
    Join Date
    May 2012
    Tablet
    TF101
    Posts
    2
    Liked
    0 times

    My screen has a red overlay

    I wanted to listen to some music so I the screen on/off button and it was there immediately, a bright red overlay over the entire screen. The tablet works 100 percent nothing is wrong with it except for this red overlay. I look into the developers option settings and made sure that everything was un-ticked. I'm hoping that this is an software issue and can be fixed with some sort of rooting or firmware update. Please help.

  2. #2
    Guide Guru & Forum Administrator
    Supporting Member

    Member #
    12453
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Devon, UK
    Tablet
    Other - Chromebook
    Posts
    14,013
    Liked
    2826 times
    Welcome

    First thing to try is a cold boot to see if that clears it...

    Cold Boot (aka Hard Reset) Unplug the power cord and shut the unit off. Press and hold the VOL DOWN and then POWER button at the same time for at least 10-12 seconds until after the start-up screen appears and is joined by some small print at the top of the screen then let them both go. If the TF booted the way it always does, you have not accomplished the task,try again until you have seen the 2 icons in the screen.

    After a few seconds you should see a couple of shapes in the middle of the screen called "Wipe Data" and "Android". The right "Android" will have a green highlight fading in and out. Wait a few more seconds until the term "Cold Booting Linux" appears in the list near the top of the screens and let it reboot. If you own a keyboard dock be sure you do this with the dock connected.

    This applies to all TF models, however, if your Prime is locked up, there is a reset available using the hole just below the SD Card slot, this is NOT the same as a hard reset.

    PLEASE Search for existing threads before posting a new one. Thanks.

    Your opinion matters. But should you disagree - please try not to be disagreeable

    Forum guide - here ~~ T100 FAQs - here ~~ Cold boot - here

    Adobe Flash Player & Browser Guide here

    Master Help Guide - here ~~ FAQ malware - here ~~ FAQ e-reading - here
    Mobile OS devices personal pantheon...
    ANDROID: Doogee DG310; SGS; Huawei Y300; Motoroloa Xoom 2ME; Razr; Defy Mini; CnM Touchpad II;
    Asus TF101; Lenovo A1; Samsung Tab 2 7.0
    APPLE: iPhone 4s; iPhone 5c; iPhone 6; iPhone 7; iPad 3; iPad Mini 2; iPad Air 2 64gb
    CHROMEBOOK: HP 14-Q010sa Celeron 14 Inch 4GB 16GB Chromebook - White.

  3. #3
    Soundwave
    Member #
    35601
    Join Date
    May 2012
    Tablet
    TF101
    Posts
    2
    Liked
    0 times
    Ok I just tried this, The overlay stays on the screen throughout the entire process of doing the cold restart.

  4. #4
    Guide Guru & Forum Administrator
    Supporting Member

    Member #
    12453
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Devon, UK
    Tablet
    Other - Chromebook
    Posts
    14,013
    Liked
    2826 times
    Then, sorry to say it, but unless a complete power off (wait for 2 minutes) & power on again fixes it, you have a hardware fault & will need to return it ASUS or your retailer.

    PLEASE Search for existing threads before posting a new one. Thanks.

    Your opinion matters. But should you disagree - please try not to be disagreeable

    Forum guide - here ~~ T100 FAQs - here ~~ Cold boot - here

    Adobe Flash Player & Browser Guide here

    Master Help Guide - here ~~ FAQ malware - here ~~ FAQ e-reading - here
    Mobile OS devices personal pantheon...
    ANDROID: Doogee DG310; SGS; Huawei Y300; Motoroloa Xoom 2ME; Razr; Defy Mini; CnM Touchpad II;
    Asus TF101; Lenovo A1; Samsung Tab 2 7.0
    APPLE: iPhone 4s; iPhone 5c; iPhone 6; iPhone 7; iPad 3; iPad Mini 2; iPad Air 2 64gb
    CHROMEBOOK: HP 14-Q010sa Celeron 14 Inch 4GB 16GB Chromebook - White.

  5. #5
    Shockwave
    Member #
    26523
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Tulsa, OK
    Tablet
    TF101
    Posts
    892
    Liked
    145 times
    Yeah, I'd guess a hardware fault too---

    -- but at this point? He has nothing to lose from trying a factory erase/reset...

    Edit:

    I suppose I could mention how.... press & hold vol down, while holding that, press and hold power button-- hold until you see white lettering on the screen (fairly small), and follow the prompts.

    Pressing Vol UP to change which function: default is a cold boot, VOL UP once is factory erase/reset, and you'll need to confirm twice more (vol up) to do the erase-- just follow the screen's promptings.
    Last edited by Bob_of_QF; 05-19-2012 at 09:00 PM.
    TF101 B70 series, USA running Ice Cream Sandwich 4.0.3, rooted. 64gb microSDXC, keyboard dock with 32gb microSDHC in an adapter
    Dell Streak 7 running Honeycomb 3.2, rooted. 64gb SDXC. Mainly used as a music player.
    Virgin Mobile Optimus Slider, rooted -- frequently used as WiFi hotspot. 16gb microSDHC.

  6. #6
    Soundwave
    Member #
    18971
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    2
    Liked
    0 times
    Klutch, was your issue resolved???
    I have the same issue and have tried the cold boot/hard reset and I still have the red & white screed (just like a black & white "monochrome" screen, except it is red & white).

  7. #7
    Soundwave
    Member #
    46542
    Join Date
    Oct 2012
    Tablet
    TF101G
    Posts
    2
    Liked
    0 times
    Same problem for me, the display is saturated with red, cold booting, and factory reset don't change anything, has anyone fixed this without sending it to Asus?

  8. #8
    Soundwave
    Member #
    59736
    Join Date
    Aug 2013
    Tablet
    TF101
    Posts
    1
    Liked
    1 times

    Loose Connections

    Quote Originally Posted by Yahoe View Post
    Same problem for me, the display is saturated with red, cold booting, and factory reset don't change anything, has anyone fixed this without sending it to Asus?
    I had the same problem as everyone on this thread. I seemed like what I would see with a loose cable. I looked up how to open up my tablet and removed and reattached all connections that I could without removing any of the internal covers. It worked! now my transformer is alive again.
    Swipe likes this.

 

 

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Cornerstone browser and stick it! Video overlay
    By anarox in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 04-03-2012, 02:15 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 02-22-2012, 01:11 PM
  3. Best / cheapest screen protector, sleeves, screen cover, skin, etc????
    By PNGento in forum Transformer Prime General Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 01-16-2012, 09:15 AM
  4. Leather style cases interfere with screen edge! - + - Screen protector dust!!!!!
    By nickobee67 in forum Asus Transformer (TF101) Accessories
    Replies: 0
    Last Post: 10-05-2011, 09:47 AM
  5. New Screen Guard > Brand-name Screen Guards in Current Market [Pics + Specs]
    By chienb in forum Asus Transformer (TF101) Accessories
    Replies: 2
    Last Post: 06-20-2011, 08:24 PM

Search tags for this page

android screen turning red
,
asus red screen
,

asus tablet red screen

,

asus transformer red screen

,
how to fix red screen on tablet
,
my tablet screen is red
,
red screen ontablet
,
red undo screen on asus transformer book
,
tablet red screen
,
tablet screen is red
,
tablet screen turns red
,
why is my tablet screen red
Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread

Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2020 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 01:58 PM.