Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Soundwave
    Member #
    73639
    Join Date
    Sep 2014
    Tablet
    None
    Posts
    1
    Liked
    0 times

    Driver Issue on Clean Install

    I just received a T100TA and after updating to BIOS 313 I did a clean install of windows 8.1 pro 32 Bit (Build 6.3.9600).

    The installation goes fine but problems occur when I try to install drivers. That is, the SoC Drivers and Realtek Audio Drivers in particular. I have tried installing the SoC drivers from LiveUpdate as well as off the site (SOCPackage_Intel_BayT_T100TA_Win81_32_VER112) and (Realtek_Win81_32_VER6296004087) and the SoC drivers screw up my boot, making me unable to get into windows and producing dump files. The Audio drivers install, blue screen, and continue, but don't actually do anything since device manager still shows nothing as installed.

    I am wondering if anyone else is experiencing the same problems as me. For now, I have reverted to the BackTracker backup I made, but I really would like a clean install.

    Ive tried it a few times and its strange, considering it is a fresh install and legit drivers...

  2. #2
    Supporting Member
    Supporting Member

    Member #
    64427
    Join Date
    Jan 2014
    Tablet
    Too lazy to choose
    Posts
    1,249
    Liked
    291 times
    Have you done all windows updates first? I'd start there. When I initially got my T100 ages ago, I had issues when I tried to update device drivers before the first round of Windows updates installed. I'd get BSoDs, issues with the touch display not working or display not working, etc forcing a factory restore. Happened about 7-8 times before I finally let all windows updates install (this was end of December, so I had all of November and December's updates to install) and then installed device drivers and it worked fine since.

  3. #3
    Soundwave
    Member #
    73914
    Join Date
    Oct 2014
    Tablet
    TF Book T100
    Posts
    3
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by azazel1024 View Post
    Have you done all windows updates first? I'd start there. When I initially got my T100 ages ago, I had issues when I tried to update device drivers before the first round of Windows updates installed. I'd get BSoDs, issues with the touch display not working or display not working, etc forcing a factory restore. Happened about 7-8 times before I finally let all windows updates install (this was end of December, so I had all of November and December's updates to install) and then installed device drivers and it worked fine since.
    I am experiencing something similar...I did a fresh install, updated SOC package everything seems to be good for about 60 seconds then my screen goes blank. I am still able to see and use my cursor but cannot see anything on the screen....HELP...

 

 

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Clean install Windows 8.1 Update 1, what to note?
    By tasar in forum Asus Transformer Book Trio General
    Replies: 8
    Last Post: 04-16-2014, 05:24 PM
  2. Is it possible to clean install the Android OS
    By enchantech in forum Transformer Pad Infinity TF700 (Tegra 3) Help
    Replies: 45
    Last Post: 03-27-2014, 07:39 AM
  3. Wifi Driver Issue - Broadcom serial bus driver over uart bus enumerator
    By replayme in forum Asus Transformer Book T100 Help
    Replies: 1
    Last Post: 02-21-2014, 02:32 PM
  4. Windows 8.1 clean install
    By BerndDasBrot in forum Asus Transformer Book T100 General Discussions
    Replies: 14
    Last Post: 01-19-2014, 01:42 AM
  5. Clean install and setup
    By Asusbuyer in forum Asus Transformer Book T100 General Discussions
    Replies: 4
    Last Post: 12-05-2013, 10:45 AM

Search tags for this page

uart controller not working asus t100t

Click on a term to search for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 07:41 PM.