Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 35
Like Tree3Likes

Thread: My front-facing camera doesn't work

  1. #1
    Soundwave
    Member #
    72263
    Join Date
    Aug 2014
    Tablet
    Researching Tablets
    Posts
    8
    Liked
    0 times

    My front-facing camera doesn't work

    Today I entered skype and saw that it doesn't recognize the camera (the built-in front-facing camera). It also says that I have to connect a camera in the original camera application that comes in win 8.
    What can I do?
    I haven't done anything major to the device. I had few other problems but they were fixed. I can't send to Asus because it take a lot time and I can't be that long without that laptop.
    It's a suprise to me, because I didn't see any major problems about this device and now I'm having a lot problems.. :\

  2. #2
    Super Moderator
    Supporting Member

    Member #
    47076
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Northern tip Vancouver Island
    Tablet
    TF700
    Posts
    1,736
    Liked
    501 times
    My son had this issue with his Windows 8 laptop....for him the answer was to turn on the camera by tapping tehe quick key (top row of keys on the keyboard). Does the T100 have one of those? Also ensure you select your camera in the Skype drop down if needed.

    Also you may need to op3n the camera app on your T100 and look in the settings...by accessing the charm bar. ...swipe in from right on his laptop...ensure that you give the camera permission to use the webcam
    Last edited by frenziedfemale; 09-02-2014 at 03:00 PM.

  3. #3
    Soundwave
    Member #
    72263
    Join Date
    Aug 2014
    Tablet
    Researching Tablets
    Posts
    8
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by frenziedfemale View Post
    My son had this issue with his Windows 8 laptop....for him the answer was to turn on the camera by tapping tehe quick key (top row of keys on the keyboard). Does the T100 have one of those? Also ensure you select your camera in the Skype drop down if needed.

    Also you may need to op3n the camera app on your T100 and look in the settings...by accessing the charm bar. ...swipe in from right on his laptop...ensure that you give the camera permission to use the webcam
    I don't see any quick key for the camera.
    The computer don't recognize that there's any camera connected.

  4. #4
    Starscream
    Member #
    63675
    Join Date
    Dec 2013
    Tablet
    TF Book T100TA
    Posts
    277
    Liked
    126 times
    Quote Originally Posted by GilTablet View Post
    Today I entered skype and saw that it doesn't recognize the camera (the built-in front-facing camera). It also says that I have to connect a camera in the original camera application that comes in win 8.
    What can I do?
    I haven't done anything major to the device. I had few other problems but they were fixed. I can't send to Asus because it take a lot time and I can't be that long without that laptop.
    It's a suprise to me, because I didn't see any major problems about this device and now I'm having a lot problems.. :\
    It was probably caused by a recent Windows Update, that's what did it to me.
    Go to:
    Device Manager (from the Desktop, right click on the Windows logo @ bottom left corner)
    • Expand Imaging Devices
    • Right click on Intel Imaging Signal Processor 2400 and select Properties
    • Go to Driver tab
    • Click on Roll Back Driver
    • Follow the instructions to roll back to the previous version
    Restart your computer (you will be asked to)
    Last edited by FrillyBits; 09-03-2014 at 12:36 AM. Reason: Clarification
    Jim. likes this.
    Asus Transformer Book T100TA - Windows 10 (1607) 32 bit - CPU Z3740 - BIOS 314 - 32GB SSD - 500GB HD - 32GB SanDisk Ultra MicroSDHC Card UHS-1 Class 10 (NTFS)
    Asus MemoPad HD 7 - Android - 16GB

  5. #5
    Soundwave
    Member #
    73226
    Join Date
    Sep 2014
    Tablet
    Other - Windows
    Posts
    2
    Liked
    1 times
    Quote Originally Posted by FrillyBits View Post
    It was probably caused by a recent Windows Update, that's what did it to me.
    Go to:
    Device Manager (from the Desktop, right click on the Windows logo @ bottom left corner)
    Expand Imaging Devices
    Right click on Intel Imaging Signal Processor 2400 and select Properties
    Go to Driver tab
    Click on Roll Back Driver
    Follow the instructions to roll back to the previous version
    Restart your computer (you will be asked to)
    Curiously, I had the same issue after the the driver update pushed by WU. Rolled it back and the camera began working again. However, I discovered a couple of days ago that it's broken again. I've already rolled back the driver, but the camera still isn't back. Anybody experienced this issue and come up with another resolution? Rolling back is no longer an option on the driver page from Device Manager, though the driver date is listed as 8/13/2014 and version is 14.49.0.34. For those whose camera is working, what version and date do you see?

  6. #6
    Soundwave
    Member #
    73226
    Join Date
    Sep 2014
    Tablet
    Other - Windows
    Posts
    2
    Liked
    1 times
    Update: Found these instructions on a Dell forum when searching for info.

    ____
    From Control Panel | Device Manger | Imaging Devices | Intel(R) Imaging Signal Processor 2400 ...
    Choose 'Update Driver'
    'Browse my computer for driver software'
    'Let me pick from a list of device drivers on my computer'
    Select driver version 603.9600.1948.27252 [10/21/2013] note: this is the latest version prior to the problematic 603.9600.2067.26305_A03
    Click 'Next' to install the 603.9600.1948.27252 [10/21/2013] version
    Restart computer, check camera to see if working.
    ___

    Note that on my T100TA, I didn't have the suggested driver version. However, the 11/21/2013 603.9600.1948.31252 version was available and seems to be working fine.
    JavaJoe_2 likes this.

  7. #7
    Soundwave
    Member #
    70836
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Dunedin, NZ
    Tablet
    TF Book T100
    Posts
    1
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by calebj View Post
    Update: Found these instructions on a Dell forum when searching for info.

    ____
    From Control Panel | Device Manger | Imaging Devices | Intel(R) Imaging Signal Processor 2400 ...
    Choose 'Update Driver'
    'Browse my computer for driver software'
    'Let me pick from a list of device drivers on my computer'
    Select driver version 603.9600.1948.27252 [10/21/2013] note: this is the latest version prior to the problematic 603.9600.2067.26305_A03
    Click 'Next' to install the 603.9600.1948.27252 [10/21/2013] version
    Restart computer, check camera to see if working.
    ___

    Note that on my T100TA, I didn't have the suggested driver version. However, the 11/21/2013 603.9600.1948.31252 version was available and seems to be working fine.
    Thank you so much for this, this has been bugging me for a while. This worked like a charm.

  8. #8
    Soundwave
    Member #
    75111
    Join Date
    Nov 2014
    Tablet
    Transformer Book V
    Posts
    1
    Liked
    0 times

    Webcam not getting picked up

    I am trying to use Skype but my webcam is not getting picked up - went to device manager and it does not seem to even be listed. Did the find and fix hardware problems which gives me the following message: "there is a problem with the driver for Camera Sensor MT9M114. Reinstalling the driver might fix the problem". Unfortunately when clicking apply the fix is not made. Have tried to find new drivers on ASUS site but nothing working.
    Please help!??

  9. #9
    Soundwave
    Member #
    66014
    Join Date
    Feb 2014
    Tablet
    None
    Posts
    6
    Liked
    0 times
    I have the same problem. This has just happened recently as Skype worked fine for me before. My camera has just disappeared from my system altogether. When I open the camera app it asks me to connect a camera.

    Someone please help us! Thanks.
    Last edited by MyBigVoice; 12-12-2014 at 05:38 AM.

  10. #10
    Soundwave
    Member #
    66014
    Join Date
    Feb 2014
    Tablet
    None
    Posts
    6
    Liked
    0 times
    My Imaging Signal Processor is not even showing. It's like my camera has disappeared!

    Can anyone help please?

 

 
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Front Facing Camera Not Working
    By Orion12521 in forum Transformer Pad 300 General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-29-2012, 07:44 AM
  2. front facing camera
    By jambag in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 4
    Last Post: 11-17-2011, 09:44 AM
  3. My front facing camera has never worked - Solutions please!!
    By Guyoutram in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 5
    Last Post: 08-02-2011, 06:47 AM
  4. Is Your Front Facing Camera Working?
    By nigelnigel in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 10
    Last Post: 07-28-2011, 07:18 AM
  5. Skype and front facing camera.
    By ClashcityRocker in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 9
    Last Post: 06-25-2011, 06:00 AM

Search tags for this page

603.9600.1948.31252 [11/28/2013

,

asus front camera not working

,

asus t100 camera windows 10

,

asus t100 camera wont work

,

asus t100 rear facing camera not working

,

camera app imx175 windows 10

,

camera sensor mt9m114 asus t100

,
camera sensor status fault
,

driver camera sensor mt9m114 for windows 10 64-bit free

,

driver ov 5670 windows 8

,

drivers camera sensor mt9m114 for windows 10 64-bit

,

ov2722 front

Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread

Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 04:06 PM.