Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Soundwave
    Member #
    95032
    Join Date
    Jan 2018
    Tablet
    TF Book T300 Chi
    Posts
    1
    Liked
    0 times

    Chronically Slow T300 Chi

    Got a T300 Chi for my daughter a year ago on Amazon. It came with Windows 10 installed. Cute, just what she wanted. However, it now (or always was, not sure) chronically slow. Other than windows 10, it has next to nothing installed, pretty much a clean installation. Pretty sure I have the latest BIOS and Win 10 drivers from the ASUS site.

    This is a T300 Chi, M5Y10 processor 4GB ram, 128GB SSD, 1080p screen,

    Anyway, downloaded the passmark benchmark just to see what results it would give. The version I used is here (V9.00 - the latest): https://www.passmark.com/products/pt.htm

    I get the following results with the system plugged in on mains power:

    Passmark: 465
    CPU Mark: 767 (2nd percentile)
    2D Mark: 94 (0th percentile)
    3D Mark: 172 (16th percentile)
    Memory Mark: 384 (1st percentile)
    Disk Mark: 1636 (55th percentile)

    *If someone could download and run the passmark benchmark and post their results at least I'd have something to compare this T300 to and a starting point for figuring out what is wrong with it.* Much appreciated! (I ran it with no other programs running - no browser etc).

    I have power settings and max/min CPU set to 100% on mains power. Nothing appears to be slugging the CPU in task manager at least.

    Oddly, pretty sure I once ran the benchmark and got a result approx. 4x higher (except the disk mark, which was about the same). Weird... and cannot duplicate this.

    Thanks all!!
    Last edited by mshedden; 01-03-2018 at 09:07 AM.

  2. #2
    Soundwave
    Member #
    86732
    Join Date
    Aug 2015
    Tablet
    TF Book T300 Chi
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    Here's my results from today.

    t300.JPG

  3. #3
    Soundwave
    Member #
    86732
    Join Date
    Aug 2015
    Tablet
    TF Book T300 Chi
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    Could be a virus, some kind of bitcoin miner maybe. I suggest doing a clean reinstall of Win10.

 

 

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. powerbank for t300 chi
    By henk70 in forum Asus Transformer Book Chi T300 series
    Replies: 3
    Last Post: 09-27-2016, 02:42 PM
  2. T300 Chi usb problem
    By mbhnm in forum Asus Transformer Book Chi T300 series
    Replies: 2
    Last Post: 08-10-2015, 11:01 AM
  3. T300 Chi: When?
    By EddieZ in forum Transformer Windows Devices General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 11-29-2014, 02:35 AM
  4. Browser slow, then fast, then slow
    By rcca in forum Transformer Prime General Discussions
    Replies: 7
    Last Post: 08-09-2012, 01:16 AM
  5. New T300
    By SNOWDROP252 in forum New Member Introduction & Site Assistance
    Replies: 3
    Last Post: 05-26-2012, 05:17 AM
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2020 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 07:23 AM.