Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Soundwave
    Member #
    66419
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Athens
    Tablet
    MeMO Pad (7")
    Posts
    11
    Liked
    0 times

    New User with MemoPad 176CX - various questions...battery, swype etc

    Hello,
    I have a brand new Memopad 176CX. The tablet is updated to the latest version of firmware and applications. But the battery life of is awful. I left the tablet with 100% battery and the only apps run was the sync. 14 hours later, the battery was at 25%.

    Do you have any different experience?
    Last edited by tpe; 12-26-2014 at 04:41 AM.

  2. #2
    Guide Guru & Forum Administrator
    Supporting Member

    Member #
    12453
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Devon, UK
    Tablet
    Other - Chromebook
    Posts
    14,013
    Liked
    2826 times
    Take a read through the "definitive guide to battery matters" thread linked in the Master Help Guide (link in my signature).

    You'll find lots of advice about wifi, apps synching, airplane mode, microSD cards etc. etc. etc... in short you'll need to do some configuration & detective work on your own device.

    PLEASE Search for existing threads before posting a new one. Thanks.

    Your opinion matters. But should you disagree - please try not to be disagreeable

    Forum guide - here ~~ T100 FAQs - here ~~ Cold boot - here

    Adobe Flash Player & Browser Guide here

    Master Help Guide - here ~~ FAQ malware - here ~~ FAQ e-reading - here
    Mobile OS devices personal pantheon...
    ANDROID: Doogee DG310; SGS; Huawei Y300; Motoroloa Xoom 2ME; Razr; Defy Mini; CnM Touchpad II;
    Asus TF101; Lenovo A1; Samsung Tab 2 7.0
    APPLE: iPhone 4s; iPhone 5c; iPhone 6; iPhone 7; iPad 3; iPad Mini 2; iPad Air 2 64gb
    CHROMEBOOK: HP 14-Q010sa Celeron 14 Inch 4GB 16GB Chromebook - White.

  3. #3
    Soundwave
    Member #
    66419
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Athens
    Tablet
    MeMO Pad (7")
    Posts
    11
    Liked
    0 times
    Let's clarify something. This is something that was OK during the first couple of days. Then, an update made the tablet almost unusable. Factory reset, was already performed and now, I will try to "calibrate" the battery.

    Unfortunatelly, some apps where downdloaded from the Google Servers, due to automatic backup/restore.
    I will leave it to charge the battery the whole night and tomorrow, we will see.
    Last edited by tpe; 12-26-2014 at 11:37 AM.

  4. #4
    Soundwave
    Member #
    66419
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Athens
    Tablet
    MeMO Pad (7")
    Posts
    11
    Liked
    0 times

    Question Swype keyboard?

    Hello,
    I have a new MemoPad 7 176CX. In the introductory screens, it is clear that the keyboard has swype support. But I have not managed to "enable" that thing. In my older MemoPad (173X) I use the Google keyboard because swype was not supported. I prefer the ASUS keyboard, but with swype.

    So, how can I use swype?

  5. #5
    Guide Guru & Forum Administrator
    Supporting Member

    Member #
    12453
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Devon, UK
    Tablet
    Other - Chromebook
    Posts
    14,013
    Liked
    2826 times
    Try keyboard settings maybe?

    Threads merged & title enhanced.

    PLEASE Search for existing threads before posting a new one. Thanks.

    Your opinion matters. But should you disagree - please try not to be disagreeable

    Forum guide - here ~~ T100 FAQs - here ~~ Cold boot - here

    Adobe Flash Player & Browser Guide here

    Master Help Guide - here ~~ FAQ malware - here ~~ FAQ e-reading - here
    Mobile OS devices personal pantheon...
    ANDROID: Doogee DG310; SGS; Huawei Y300; Motoroloa Xoom 2ME; Razr; Defy Mini; CnM Touchpad II;
    Asus TF101; Lenovo A1; Samsung Tab 2 7.0
    APPLE: iPhone 4s; iPhone 5c; iPhone 6; iPhone 7; iPad 3; iPad Mini 2; iPad Air 2 64gb
    CHROMEBOOK: HP 14-Q010sa Celeron 14 Inch 4GB 16GB Chromebook - White.

  6. #6
    Guide Guru & Forum Administrator
    Supporting Member

    Member #
    12453
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Devon, UK
    Tablet
    Other - Chromebook
    Posts
    14,013
    Liked
    2826 times
    Quote Originally Posted by tpe View Post
    Let's clarify something. This is something that was OK during the first couple of days. Then, an update made the tablet almost unusable. Factory reset, was already performed and now, I will try to "calibrate" the battery.

    Unfortunatelly, some apps where downdloaded from the Google Servers, due to automatic backup/restore.
    I will leave it to charge the battery the whole night and tomorrow, we will see.
    Firmware updates have been known to mess with battery performance before. The TF701 is a very recent example still currently going on...

    PLEASE Search for existing threads before posting a new one. Thanks.

    Your opinion matters. But should you disagree - please try not to be disagreeable

    Forum guide - here ~~ T100 FAQs - here ~~ Cold boot - here

    Adobe Flash Player & Browser Guide here

    Master Help Guide - here ~~ FAQ malware - here ~~ FAQ e-reading - here
    Mobile OS devices personal pantheon...
    ANDROID: Doogee DG310; SGS; Huawei Y300; Motoroloa Xoom 2ME; Razr; Defy Mini; CnM Touchpad II;
    Asus TF101; Lenovo A1; Samsung Tab 2 7.0
    APPLE: iPhone 4s; iPhone 5c; iPhone 6; iPhone 7; iPad 3; iPad Mini 2; iPad Air 2 64gb
    CHROMEBOOK: HP 14-Q010sa Celeron 14 Inch 4GB 16GB Chromebook - White.

  7. #7
    Soundwave
    Member #
    66419
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Athens
    Tablet
    MeMO Pad (7")
    Posts
    11
    Liked
    0 times
    You merged two completely different subjects in one, making it difficult to find answers, unbelievable.

    Anyway, to answer my self and help other guys, the problem is one the updates. After reseting to factory image, the battery problem is lost. So, how do we report bugs to ASUS?

  8. #8
    Soundwave
    Member #
    66419
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Athens
    Tablet
    MeMO Pad (7")
    Posts
    11
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by janner43 View Post
    Try keyboard settings maybe?
    Did you tried that yourself? Is it possible to pin-point the exact location in the keyboard settings that you enable/disable swype?

  9. #9
    Supporting Member
    Supporting Member

    Member #
    1793
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Vancouver Canada
    Tablet
    TF Book T102HA
    Posts
    5,903
    Liked
    1225 times
    Hi tpe - This might help?

    Have you checked settings>language & input

    On my TF300 long-pressing on the virtual keyboard key marked "1@#" opens the Asus Keyboard where you can select the Input method or enable the Swype-like option in Asus keyboard settings - ​trace input

    28 December, 2014 71425 AM PST.png

  10. #10
    Guide Guru & Forum Administrator
    Supporting Member

    Member #
    12453
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Devon, UK
    Tablet
    Other - Chromebook
    Posts
    14,013
    Liked
    2826 times
    Quote Originally Posted by tpe View Post
    You merged two completely different subjects in one, making it difficult to find answers, unbelievable.

    Anyway, to answer my self and help other guys, the problem is one the updates. After reseting to factory image, the battery problem is lost. So, how do we report bugs to ASUS?
    It's not unbelievable at all - it has long been our policy to handle new user posts in this way. All questions in one thread - especially when they are all basic ones that have been answered in general terms dozens of times previously. To be truthful, you may be only one of 2/3 members here with your particular device. Asus have around a dozen different 7" Memo devices. They are all budget and built to a very short production run. Not that there is anything wrong with that. You'll notice that the only ones to reply to your thread are two members of staff here - both volunteers neither of whom have one of "your" devices.

    In fact the only members here who have looked at your thread are:
    Members who have read this thread: 4
    Swipe, janner43, alicepattinson, tpe
    And "alicepattinson" lists her device as being iOS...

    As far as your "fix" goes. All your Factory Reset has done is to wipe your device and reload the latest firmware update from scratch. Therefore you have not gone back to the original "factory image" at all. Having to Fcatory Reset after a firmware update isn't unusual in the least. You would know that if you had read the guide threads linked in the Master Help Guide (link in signature, below). The guide thread on the recommended way to handle OTA firmware updates covers it.

    As far as reporting bugs to Asus is concerned - visit the Asus website & register your device and then you can report back that way.

    PLEASE Search for existing threads before posting a new one. Thanks.

    Your opinion matters. But should you disagree - please try not to be disagreeable

    Forum guide - here ~~ T100 FAQs - here ~~ Cold boot - here

    Adobe Flash Player & Browser Guide here

    Master Help Guide - here ~~ FAQ malware - here ~~ FAQ e-reading - here
    Mobile OS devices personal pantheon...
    ANDROID: Doogee DG310; SGS; Huawei Y300; Motoroloa Xoom 2ME; Razr; Defy Mini; CnM Touchpad II;
    Asus TF101; Lenovo A1; Samsung Tab 2 7.0
    APPLE: iPhone 4s; iPhone 5c; iPhone 6; iPhone 7; iPad 3; iPad Mini 2; iPad Air 2 64gb
    CHROMEBOOK: HP 14-Q010sa Celeron 14 Inch 4GB 16GB Chromebook - White.

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. New User - Camera, NAS connection, pointer... & other new user questions...
    By RayjAsus in forum Transformer Pad TF701T (Tegra 4) Help
    Replies: 13
    Last Post: 12-26-2014, 12:50 PM
  2. Memopad 176CX turns off and needs reboot
    By mariocdias in forum Asus MeMO Pad (7") Help
    Replies: 2
    Last Post: 10-16-2014, 10:40 AM
  3. New User ....... with questions :(
    By paul_y3k in forum Transformer Prime Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-10-2012, 09:36 AM
  4. Questions from a Canadian user
    By bcguy2 in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 3
    Last Post: 02-05-2012, 03:52 PM
  5. New user with some questions.
    By Cerveza in forum Asus Transformer (TF101) General Discussions
    Replies: 6
    Last Post: 06-27-2011, 04:11 AM
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2021 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 08:58 AM.