Results 1 to 7 of 7
Like Tree1Likes
  • 1 Post By Frederuco

Thread: TF101 Gallery - Albums fail to display

  1. #1
    Soundwave
    Member #
    57093
    Join Date
    May 2013
    Tablet
    TF101
    Posts
    4
    Liked
    0 times

    Question TF101 Gallery - Albums fail to display

    When opening GALLERY, albums are displayed, there are, however, several albums showing the title but no pictures can be displayed. All the albums concerned show a small coloured, circular PICASA icon in the bottom left hand corner of each blank album. The albums that are viewable show a FOLDER or CAMERA icon. All the albums could be opened before but just recently this fault has occurred so I would think that a setting has changed or I have downloaded something that has interfered with the settings. Has anyone else had this problem and able to offer advice in a 'step-by-step' method??

  2. #2
    Transformer Forums Legend
    Supporting Member

    Member #
    5624
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Norcross, GA
    Tablet
    TF700
    Posts
    11,748
    Liked
    1818 times
    Go to your Picassa account in settings and check for sync errors. Also go to the app manager and scroll to all. Find the Gallery and clear the cache and settings then restart.

  3. #3
    Soundwave
    Member #
    57093
    Join Date
    May 2013
    Tablet
    TF101
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    Leeshor, thanks for responding so quickly.
    I went to Apps in SETTINGS and then to GALLERY and cleared the cache. Should I have cleared DATA?
    Question: When you say go to Picasa a/c, do you mean ACCOUNTS & SYNC within SETTINGS? I could only find Googlemail and that was showing red and stating it was experiencing problems.
    I did restart but still the same problem.

  4. #4
    Supporting Member
    Supporting Member

    Member #
    1793
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Vancouver Canada
    Tablet
    TF Book T102HA
    Posts
    5,903
    Liked
    1223 times
    Thread moved from New Member Intro area to the Applications section of the forum.

  5. #5
    Transformer Forums Legend
    Supporting Member

    Member #
    5624
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Norcross, GA
    Tablet
    TF700
    Posts
    11,748
    Liked
    1818 times
    Quote Originally Posted by pastel10 View Post
    Leeshor, thanks for responding so quickly.
    I went to Apps in SETTINGS and then to GALLERY and cleared the cache. Should I have cleared DATA?
    Question: When you say go to Picasa a/c, do you mean ACCOUNTS & SYNC within SETTINGS? I could only find Googlemail and that was showing red and stating it was experiencing problems.
    I did restart but still the same problem.
    Yes, clear data too. There aren't and "real" files in Gallery, only cached images of the files. It may take a while to regenerate the cache but it will. One step at a time, see if that helps first, then we'll tackle Google sync.

    However, are you able to access the Internet OK otherwise?

  6. #6
    Soundwave
    Member #
    57093
    Join Date
    May 2013
    Tablet
    TF101
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    Cleared DATA & CACHE and was a bit concerned when all the 'blank' albums disappeared but suddenly they all started to rebuild and show the contents. Success... so thank you. As a matter of interest, do you know why clearing the Data has the effect of clearing the 'blockage'? If you do know (without being too technical) can you explain, as I like to try and understand these things?
    Once again, many thanks

  7. #7
    TRANSFORMER FORUMS LEGEND
    Supporting Member

    Member #
    2978
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    /EARTH/USA/NC/
    Tablet
    None
    Posts
    15,780
    Liked
    2676 times
    Quote Originally Posted by pastel10 View Post
    Cleared DATA & CACHE and was a bit concerned when all the 'blank' albums disappeared but suddenly they all started to rebuild and show the contents. Success... so thank you. As a matter of interest, do you know why clearing the Data has the effect of clearing the 'blockage'? If you do know (without being too technical) can you explain, as I like to try and understand these things?
    Once again, many thanks
    My best explanation is that it got a fart caught crossways!

    leeshor likes this.


    Asus Transformer 16 GB & Dock - Munching on Jelly Beans
    crApple iP*one 5 - Stock

    Just once I want someone to call me Sir without adding you're making a scene.
    - Homer Jay Simpson

 

 

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. How do I delete albums or individual pictures from the Gallery on my TF101
    By tomberman in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 8
    Last Post: 11-29-2014, 11:18 AM
  2. [SOLVED] Problem deleting certain albums from GALLERY
    By stevee in forum Transformer Pad 300 Help
    Replies: 4
    Last Post: 05-26-2012, 08:57 AM
  3. Gallery Does Not Find/Display .AVI Files
    By BobEl in forum Asus Transformer (TF101) Help
    Replies: 3
    Last Post: 03-02-2012, 08:32 AM

Search tags for this page

tf101 how to delete albums

,

tf101 not showing picasa albums

Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread

Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All times are GMT -6. The time now is 03:04 AM.